Sign in to follow this  
satguru

blender animation export issue

Recommended Posts

Would somebody mind helping me out with this?

I have a blend file with one mesh, one skeleton and one 23 frame animation .

The animation ( a run animation) works perfectly fine in blender but when I export it and try to run in babylon it is completely messed up.

Attached are the blend file and babylonjs files.

Thanks

run_animation.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi satguru :)

 

It looks like an animation from Mixamo.  ;)

 

It is a horrible mess to watch :o

 

Here is a fix

 

Put the skeleton in the Rest Position then:

 

1. In Object mode,  click on mesh "vincent" in the Outliner window (not "vincent_skel").

 

2. Now with the mouse over the 3D window hit the N Key to bring up the properties window and look at the "Transform" tab

 

3. You will see that that there are certain values for "Location, Rotation, and Scale" - we want to zero these.

 

4. So with "vincent" still selected: Object->Apply-> Location and repeat Object->Apply-> Rotation and Scale.

 

Now take the skeleton  back to the Pose Position

 

Now export as usual. Should work fine now.

 

cheers, gryff :)

post-7026-0-71172300-1445397086.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Gryff,

 

Awesome!  :)

That worked.

 

You were right, this was from Mixamo 

I downloaded the animation in bvh format and mesh in fbx format and skinned them in blender.

I did apply the transform to the  skeleton but completely forgot about the mesh :huh:

 

You saved me hours of frustrations

Thanks a lot

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.