Sign in to follow this  
XTender

IE11 Framedrop out of the blue

Recommended Posts

IE11 is driving me crazy.

I have a pretty simple scene.

I create a ribbon and place / remove  instances (no copys). Abound 600 are in the scene. 

When I start the scene the pe rcormacne is about 50 fps. whcih is OK. But after some time it drops down to 8 and All i do is removing and adding new instances.

I also tried it with a object pool where I disable instances when they are no longer needed and then use the unneeded wehen I need new one bit the framedrops till come.

I worked with the V3 and tried the alpha Version.

Did someone have experience with such problems or maybe a  hint what this behaviour could invoke?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hard to say without a running PG to check.

Allocating objects, 3D or simple JS objects like Vector3 -allocating memory, in short - and releasing them once the render loop is started is never a good practice in general because this triggers the GC activity at some (unpredictable) moment for some (unpredictable) time.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sorry but I cant show of it :/

@jerome:

What do you mean by that it is not a good practice releasing objects in render loop.

When I have an instance that I don't need any longer then it's bad to call mesh.dispose() ?

The memory usage is constant during runtime.

Share this post


Link to post
Share on other sites
6 hours ago, XTender said:

IE11 is driving me crazy.

I had the same problem for a client who's contract required them to be using IE10 or 11 I cant remember... but what I do remember is that development wise there were tough things because if I am not mistaken, IE11 uses expermental-webGL which does not function as efficiently and has some quirks.

Are you required to use IE11,  it is what 5-6 years old?

Share this post


Link to post
Share on other sites

No it's not "required" its just .. "the IE11 is still at 8% here in Germany and blablablba" .. talks. For me I would only code for Chrome :D

Ok you can close this thread. I thought maybe someone have a "do this then this" hint :) 

Thanks anyway.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.