jerome

Forum Upgraded

Recommended Posts

It seems that we can not send MP to Rich. And no answer in order to move topics. :(

But why Babylon has not its own forum and the admin would be the author of Babylon that would be simpler.

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 12/1/2016 at 11:19 PM, rich said:

This is now set as a Q&A forum, so there's no 'last member replied'. In the other forums here (Phaser, etc) the last member + link appears as usual, but only because they're not set to Q&A.

Is it possible that this is the same for sub-forum.

Thanks you

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi

Dad, are you saying that you would prefer... 'last member replied'... be active/available in the sub-forums?

I agree.

When we get to the Q/A sub-forum...  http://www.html5gamedevs.com/forum/28-questions-answers/

...we have nothing good to click-on.  Filter-by, sort-by, votes, answers, none of it takes me to the last/latest post in a topic.

Let's go testing. 

1. Go to Q/A - http://www.html5gamedevs.com/forum/28-questions-answers/
2. Hover "Mesh impostors on 3D object like path?"  Pop-up window should open.
3. Choose "Latest Answer" tab at the top.
4. Try right-click on same tab... choose 'open in new window' - fails (expected).

There seems to be no way to "go to Latest Answer".

I suppose we need to ask ourselves "What IS go to?", eh?  :D  Would "go to" be called "Add comment mode"?  I'm so confused.

I suppose I should read the docs for this new forum software, huh?  I am having difficulty navigating it.

Comments/hints welcome, of course.  thx.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I am also wondering how this voting works.  I went to 2 topics, 1 with a best answer & 1 without.  I up arrowed a response.  It seems that if you leave and comeback the vote is saved.  Both topics, and in fact all topics, show 0 votes on the topic list page.

edit:  If you vote the question itself up or down is what the summary page shows as votes, not the sum of the individual votes.

I have gone to over stack more times than I would like to admit off a search for a Blender / python / or JS question.  I always had paid the most attention to the best answer regardless of votes.  Still why have voting on summary list if it is always 0?

Share this post


Link to post
Share on other sites

I struggle with this new forum, it lacks a lot of things that we had before and that is more.

• Preview before posting a message no longer exists.
The list of users browsing a subject no longer exists.
• Button to switch to wysiwyg or normal mode, no longer exists.
• Post on message via fast or custom editor, no longer exists.
• List of last messages to answer, no longer exists.
• List Login to the current forum (as before) and not in all the forums.
Possibility of colored text does not exist
• Possibility to put images no longer exists
Change the font and text size is no longer possible
• The tag code which no longer takes into account the automatic ways code.
Wire Arian longer exists in the footer, you must go back to the top of the page.
• When you copy a piece of text and one does CTRL + V, we have an undesirable block quotation (you have to right click and paste plain text instead)

That's what I see going around and use for 8 days.

In short, I believe that all things were helpful but places to upgrade the forum to a new version, he fell and became certainly more modern but with much less thing, it takes away tools in what we were used.

I think change forum to a higher version should be scalable, you should not have less functionality.

I'll be honest, I do not like this new forum (in the state). But hey, I like this engine, so I made with.

I wonder the interest of change version if it is for just having a more modern forum but with less thing.

Excuse me say out loud what else thinks whisper

Share this post


Link to post
Share on other sites
15 hours ago, Dad72 said:

I wonder the interest of Change version if it is for just having a more modern forum but with less thing.

This is the reason: https://community.invisionpower.com/blogs/entry/9745-ipboard-34-end-of-support/

No more updates, no more support, and most importantly: within a year: no more security fixes. So it doesn't really matter what this 'new' forum is missing compared to the old one, it's all moot - the lack of support for the old one renders it unsafe to consider keeping on my server, it's as simple as that I'm afraid.

As they update this version I will continue to patch it, so maybe some of those features will come back in. Maybe. Who knows?

Share this post


Link to post
Share on other sites

@rich Is it possible that on the forum "questions answers" we can see the last post with the author and the link to access them directly.

All other forums are like that, but not the forum "questions answers".

I thank you.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I may be poorly expressed. You have already made this change, but forget to change the forum for 'question answer' 

Here in picture:

All forum is: (but no question answer)

forum.jpg.7d1734464aaf51c1ce5334ad24fe91

question answer is:

forum.jpg.dcfb4dd6b47027cd791ab8baaf3e30

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jerome thank you, but I want to understand why this forum (question and answer) is not like any other?

And there seems to be a problem with Google Chrome since today or yesterday to create a new topic or reply to the message on the forum. The text editor and others is no longer displayed

here I go through to be able to write with Firefox. Why it does not work with Google Chrome? the publisher is no longer displayed, you can not disconnect of forum, certain window no longer displays, there are plenty of problem since yesterday.

Also when looking at our old subject, all code is disorganized, compress, it is illegible for us and for the new ones. I regret the old forum. that worked well, everything was perfect.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Here's what I like in the console error on google chrome. I did not have his mistakes yesterday. In all that is done javascript no longer works with Google Chrome. FireFox, I have no error.

console.thumb.jpg.19923ddf235bf1e9804777

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

@chg Yes, I empty the cache, use CCleaner and restart the computer and the same. yesterday it was working well, I do not understand. And with FireFox I see no change in the text editor, it is the same as yesterday and since the update.

I can not do anything, everything javascript stopped working with me on this forum. I try on my own forum and it works with Chrome, so it's only this forum. I really do not understand what is happening.

I still have the same errors in the console that comes from IPS (this the forum).

Share this post


Link to post
Share on other sites

My bad, it looks like that code tries to use RegExp.prototype.sticky and probably expects undefined when it's not available. Apparently Chrome doesn't support it except like version 48-ish if you have experimental javascript enabled in the browser's flags, then as per sources like https://github.com/TryGhost/Ghost/issues/6102 you get the "getter called on non-RegExp object" error. At least that's my best guess for what you describe...
EDIT: Maybe you can confirm what happens if you put RegExp.prototype.sticky into the console? (I get undefined in Chrome 47 without the "experimental javascript" flag enabled)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.